Korekcija invertirane bradavice

Kolobar in bradavica na dojki se med posameznicami zelo razlikuje. Po barvi, obliki, velikosti in projekciji bradavice. Lahko se razlikuje tudi pri posameznici in včasih predstavlja estetsko motnjo. 

Bradavica je prek vezivnih tračkov in 15-20 majhnih izvodil povezana z žleznim tkivom dojke. Če so omenjene strukture prekratke, bradavico potegne navzdol in je lahko pogreznjena ali invertirana. Omenjena različica za bolnico lahko predstavlja funkcionalno in estetsko motnjo. Zato želijo korekcijo.

Korekcijo lahko opravimo v lokalni anesteziji in navadno traja 30-45 minut. Opisanih je več različnih tehnik, katerih cilj je (delno ali v celoti) prekiniti prekratke vezivne tračke in izvodila. V primeru če prekinemo vsa izvodila je posledično moteno dojenje. Včasih lahko z mikrokirurško tehniko prekinemo le vezivne tračke in vsaj delno ohranimo izvodila.

V kolikor je kolobar okoli bradavice velik lahko z dodatnimi tehnikami in manjšimi rezi oblikujemo primerno veliko bradavico in dosežemo trajnost rezultata. V primeru, da je kolobar zelo majhen pa so posledica operacije lahko manjše , a vidne brazgotine v področju bradavice.