Zakaj sem na spletu?

Medmrežje povezuje, združuje, ponuja brezplačne informacije, obraze, usluge... A žal je kot ocean, kamor se stekajo tudi odpadne vode, neuporabni, škodljivi in nevarni predmeti. Vsi kanali nimajo čistilne naprave in žal vse informacije, ki se v medmrežje stečejo niso dobronamerne, koristne in uporabne. So tudi produkt velikih, vplivnih centrov moči ali majhnih koristoljubnih posameznikov.

 

A dejstvo ostaja, medmrežje je nepogrešljiv vir koristnih informacij od ljudi za ljudi. Pridružujem se spletu z informacijami o medicini, plastični kirurgiji, z osebnimi razmišljanji in aktualnimi novicami, ki spremljajo moje delo. Ta stran je namenjena vsem ljudem, ki jih zanima, kaj lahko stori sodobna plastična kirurgija. Stran je namenjena študentom medicine, ki si s šifro lahko ogledajo predavanja. Stran je namenjena strokovnjakom, ki si lahko ogledajo posamezne operacije in nastope na pomembnih kongresih. Življenje je poklic in poklic je življenje...

Nekaj o meni 

polet intervju

Kje stanujete?
V Ljubljani, v hiši za Bežigradom s tremi pridnimi, prijaznimi in veselimi damami.

Kakšen TV imate, kje in kdaj ga gledate?
Philips plazma na steni dnevne sobe, po 23.uri, včasih ga le poslušam.

Podobno vprašanje:HI-FI in račumalnik?
Sony, JVC, Technics, Dali…, pogosto vse skupaj nadomesti i-pod nano s slušalkami Koss.
Dell, Solonote in hp iPAQ pocket PC pa so neadomestljivi in nepogrešljivi arhivi dela in življenja.

Domače živali?
6 paglavcev, ki bodo kmalu postali žabe so žal edina realna možnost.

Ure: zdaj in želje?
Mont Blanc. Želim si selektivne ure: počasnejše v lepih trenutkih in hitrejše v slabih dneh.

Nakit?
Redko in le kot vmesni člen med prodajalko in obdarovanko.

Obleka: opišite svoj slog in kakšnega bi želeli, če bi bila omejitev nebo?
Športno eleganten. Slog je bolj odvisen od karakterja kot neba, res pa nevihta slog lahko v trenutku spremeni.

Kozmetika?
Voda, Biotherm, Akademikliniken Stockholm.

Najljubše znamke?
Samolepilne. Zlasti ob novem letu, ko je časa malo, prijateljev in znancev pa veliko. Prada, DG, C`N`C, Fere, CP, Zileri… so veliko manj pomembni.

Kaj najraje gledate po TV?
Discovery channel in šport, včasih omizja, ki so lahko najboljše komedije in/ali drame domače produkcije.

Letošnji dopust?
Sončna Selva, Val Gardena in Veli Lošinj.

Najljubši poletni in zimski kraj?
Pomembna je družba, igralci, kraj je le kulisa, prizorišče. DD (Dolomiti in Dalmacija) dobro služita svojemu namenu

Kam bi šli, če bi imeli vikend, teden, mesec dni časa in nič težav z denarjem?
Od doma in nazaj domov. Na neokrnjene jadranske otoke pred 30-timi leti, kjer so se skale imenovale po kirnjah in hobotnicah, drugim turistom pa bi do konca življenja plačeval bivanje drugje, tudi v najdražjih hotelih če bi hoteli.

Rekreacija?
Vsak dan: hodniki in stopnice v KC, tek preko 7 mostičkov v Tivoliju, badbinton, in muharjenje na Unici, Radovni, občasno.

Na kaj ste ponosni?
Občutka svoje velike etične in moralne vrednosti nimam. Sem pa zadovoljen zaradi pozitivnih lastnosti domačih in mladih ljudi, sodelavcev ki jim skušam podariti tisto kar sem si sam želel ali dobil. Zjutraj si brez slabe vesti lahko pomežiknem v ogledalu.

Šport: kaj ste trenirali, je kakšnemu vrstniku uspelo?
Gimnastiko, športni ribolov in nogomet s Sašem Udovičem.

Kam greste na tekmo?
V Halo Tivoli zaradi mojstrovin poročne priče Dejana Kontreca, na Old Trafford (The theatre of dreams) in Hartwall ali Globen areno če sem v bližini.

Ste navijač?
Iskren in čustven.

Zadnja knjiga, film, plošča, koncert, gledališče, razstava?
Govoreči prsti in novi Priročnik prve pomoči, Brata levjesrčna, 20 minut Geishe, James Blunt, U2 (Boston 2001), Zucchero (London 2004), Ramazzotti (Rim 2004)… priložnostno na domači steni, Gibonni nekajkrat v živo, Scapinove zvijače, razstava slik zdravnika Petra Kardosa v avli KC.

Kaj od naštetega je na vas naredilo najmočnejši vtis?
Občudujem talent, iskrenost, poštenost in strast pri delu, ustvarjanju, nastopanju. Vse zgoraj našteto je v meni prebudilo posebno čustveno sprejemanje zunanjega sveta: Zrnec, Rooney, Peltonen, Bono…

Najboljša jed in lokacija?
Sveža bela žemlja z mortadelo sredi Radovne, hrustljavi inčuni na pozibavajoči barki, škampi na domači terasi v soju sveč. V dobri družbi kuharske mojstrovine sploh niso potrebne. Gostilne pa tudi ne potrebujejo reklam.

Pijača?
Jabolčni sok in voda v razmerju 1:1, domači refošk in fragolino za desert.

Od česa ste bili v življenju najbolj zadeti?
Od jajca, ki me je med jeseniškimi navijači zadel v glavo iz (naše) ljubljanske smeri. Tam sem bil samo zaradi pomanjkanja prostora, čisto tiho. Bil sem zadet, užaljen in umazan.

Kaj najbolje skuhate in s čim se lahko pohvalite?
Pohvalijo pečene ribe, ki jih prej ujamem v izbranem okolju in kjer oranžno meso potrjuje neokrnjeno prehranjevalno verigo. Takih rib ne jedo niti kralji, predsedniki držav… Barva ribjega mesa na njihovih rožnikih je posledica nenaravnih barvil iz zamreženih gojišč.

Življenjski moto?
Življenje ni programirano, zato jih imam več, priložnostnih.
»Pouzdaj se use i u svoje kljuse«, so me naučili že v stari Jugi. V ušesih mi pogosto zveni »Ne daj se Ines generacijo… Hčerka Hana pa tudi že ve, da je obljubo treba držat…

Prof. Dr. Uroš Ahčan